Poziv na 3. likovnu koloniju

Dragi prijatelji, članovi naše udruge i svi koji pratite naš rad, budite kreativni s nama u nedjelju, 9. 9. 2018. od 10:00 – 17:00 sati na našoj 3. Likovnoj koloniji pod nazivom “Igra sutlanskih boja, pjesme i riječi (riči)”, u Šenkovcu, Brdovečki put 32.

ORGANIZATOR: Udruga Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine

Likovna kolonija nastavak je na susret dvadesetak likovnih umjetnika koji se održao 2016. u Vukovu Selu na inicijativu naše prijateljske Hrvatske udruge kreativnih amatera. I ove godine Ministarstvo kulture uvrstilo je Udrugu Ivana Perkovca u obilježavanje Dana europske baštine 2018. te će se u povodu ovoga programa i održati naša 3. Likovna kolonija. Naš program posvetili smo rijeci Sutli – Sukli i njezinom krajobrazu po kojoj je i nazvan naš jedinstveni Donjosutlanski ikavski kajkavski dijalekt!
Područje donjeg toka rijeke Sutle i njezinog utoka u rijeku Savu doseljavanjem ikavskog stanovništva u 16. stoljeću okosnica je života autohtonog ikavskog stanovništva na ovom području te smo stoga i našu koloniju tematski posvetili dolini rijeka Sutle i Save.

Pozivamo Vas da se odazovete na našu 3. Likovnu koloniju i pridružite nam se na imanju članova naše udruge Senke Petek i Antuna Hosnija, Brdovečki put 32, s kojega se pruža širok pogled na dolinu Sutle i Save, na Cernik i Samobor.

Likovna oprema – platna i likovne tehnike su osigurane. Dovoljno je da nam se javite putem maila ili na br. mob 091 / 5327 298.
Prema sadašnjoj prognozi vremena u nedjelju će nam u Šenkovcu zasjati sunce ❤️❤️

Svako dobro,

vidimo se